Εξαγορά SlideShare απο τη LinkedIn



Το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την υπηρεσία διαμοιρασμού παρουσιάσεων SlideShare για 118 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και μετρητά, ενώ αναφέρουν επίσης κέρδη της τάξης των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα των 188 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο. 






Οι αναλυτές ανέμεναν μόνο 179 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Η εξαγορά της SlideShare θα βοηθήσει την LinkedIn να προσθέσει επιπλέον χαρακτηριστικά για να κρατήσει τα 181 εκατομμύρια μέλη του ( 58% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους). Τα τελευταία χρόνια, το LinkedIn έχει προσθέσει ενημερώσεις κατάστασης και τα χαρακτηριστικά κοινωνικού δικτύου, ελπίζοντας να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα, ακόμα κι όταν δεν είναι εργαζόμενοι ή αναζητούν εργασία για δουλειά.


Η SlideShare συμπληρώνει ιδανικά αυτό, που ήδη προσφέρει το LinkedIn. Επιπλέον, οι δύο κοινότητες έχουν παρόμοια φιλοσοφία, δεδομένου ότι έχουν έναν επαγγελματίκο – και όχι προσωπικό – τρόπο προσέγγισης όσον αφορά την κοινωνική δικτύωση. Η SlideShare είχε 29 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες το Μάρτιο, σύμφωνα με την comScore, και οι παρουσιάσεις των ιστοχώρων είναι ενσωματωμένες σε 1.400.000 domains, σύμφωνα με την εταιρεία. Η SlideShare έχει υποσχεθεί στους χρήστες της ότι η αυτόνομη υπηρεσία δεν θα καταργηθεί, αν και θα πρέπει να ενσωματωθεί περαιτέρω στο LinkedIn.


 Εάν η συμφωνία ξεπεράσει όλα τα ρυθμιστικά εμπόδια και κερδίσει την έγκριση των μετόχων, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο. Μία ανακοίνωση σχετική με τη SlideShare δε θα μπορούσε να μην έχει μία ενσωματωμένη παρουσίαση:
LinkedIn and Slideshare


View more presentations from LinkedIn


Εν τω μεταξύ, το LinkedIn ανέφερε επίσης όλα τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο, που ξεπέρασαν ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Η εταιρεία αύξησε τα έσοδα κατά 101%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα (54%) προήλθαν από το Hiring Solutions, ή από υπηρεσίες για την πρόσληψη managers. Τα έσοδα από τα προϊόντα αυτά διαμορφώθηκαν στα 103 εκατομμύρια $, σημειώνοντας αύξηση 121% από έτος σε έτος. Το Marketing Solutions – προσφορές για τους εμπόρους – αντιπροσώπευε το 26% των συνολικών εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο, ή αλλιώς 48 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν μια αύξηση 73% από την αντίστοιχη περίοδο του 2011. 


Τα Premium Subscriptions – αναβάθμιση συνδρομής – αντιπροσώπευαν το 20% των εσόδων του LinkedIn, ή 38 εκατ. $, αυξημένα κατά 91% από το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 5 εκατομμύρια δολάρια, ή 0,04 δολάρια ανά μετοχή, από τα 2,1 εκατ. δολάρια, διατιθέμενα ανά μετοχή, για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Όταν η επιχείρηση προσαρμόστηκε για τη δημιουργία αποθεμάτων με βάση την αποζημίωση και τα έξοδα, τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 16,9 εκατομμύρια δολάρια, ή 0,15 δολαρίων ανά μετοχή, σε σύγκριση με 5,8 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο πέρυσι. Η LinkedIn είναι στο στάδιο της επέκτασης του Talent Pipeline- που είναι ήδη σε χρήση από την PepsiCo, τη Pfizer, τη Red Hat, το Netflix και την First Citizens Bank – το οποίο επιτρέπει σε εργοδότες και στους διευθυντές προσλήψεων να διαχειρίζονται και να μένουν σε επαφή με όλους τους υποψηφίους.


 Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ξεκίνησε το κουμπί «Follow Company» για όλες τις εταιρείες με ενεργή σελίδα στην LinkedIn. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης δύο νέες γλώσσες – Τσέχικα και Ολλανδικά – στην πλατφόρμα LinkedIn. 


Η LinkedIn έχει επικεντρωθεί επίσης αρκετά στην πρόσληψη – η εταιρεία προσέλαβε 331 νέους υπαλλήλους το πρώτο τρίμηνο. Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επισκεψιμότητα του από κινητά αυξάνεται ραγδαία. Κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, οι κινητές συσκευές αντιπροσώπευαν το 22% της κίνησης, σε σύγκριση με 8% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


 Οι προοπτικές είναι τόσο θετικές, που η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω ό, τι αναμένει για το σύνολο των ετησίων εσόδων. Πλέον αναφέρει, πως θα αποφέρει από 880 έως 900 εκατομμύρια $. Προηγουμένως τα έσοδα αναμενόταν να φτάσουν από 840 έως 860 εκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές του LinkedIn είχαν ανοδική τάση στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου.


Πηγή : Globe One

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου